tirsdag den 5. februar 2013


Projektbeskrivelse for Damhus Tivoli

Foreningen for Damhus Tivolis bevarelse, vil kraftig opfordre til at ejerne overlader driften og vedligeholdelsen af Damhus Tivoliet til en forening, der har til formål at fortælle et stykke Danmarks historie, og samtidig skal Damhus Tivolis være et åndehul i byen, som tiltrækker børnefamilier, ældre, unge og turister. Det er oplagt at Damhus Tivoli skal tiltrække turistbusser, såsom Wonderful Copenhagen, hvor turisterne kan nyde Tivolis forplejning og gennem passage gå direkte ned til søen.  Der skal opstilles små pavilloner ud til passagerne til Damhus Søen som skal give skygge til de besøgende, som selv medbringer madpakken til en hyggelig søndag. Desuden skal der opstilles et par helårsgrille, så aftensmaden kan tilberedes og nydes under åben himmel.
 
Adgang fra Damhus Tivoli og ned til søen, hvor der opstilles grille til madlavning og små pavilloner til skygge for sol og læ for regn
Scenen i Damhus Tivoli kunne sagtens frigives til amatører, som der efter aftale kunne bestille plads på scenen og holde koncerter, taler, stand up eller andet. Det skal tænkes som en mulighed for selvudfoldelse og frit offentligt rum, hvor interesserede kan præsentere deres evner for et publikum.
Alle de gamle boder trænger i den grad til at blive shinet up, og sortimentet i boderne skal skiftes ud. Boderne skal være mere appellerende og spændende, og Iskiosken skal sælge et bredt udvalg af drikkevarer, herunder fadøl, vin kaffe, the, kakao og alt der imellem. Endvidere skal der salg af små lune retter, som man kan nyde i den tilstødende pavillon.


Boderne friskes op, så de fremstår mere indbydende og tiltrækkende på publikum



De gamle minigolfbaner skal gøres brugbare igen, som de står nu er de ubrugelige og ødelagte, Damhus Tivoli skal drifte minigolfbanen og gæster skal kunne købe sig til lån af køer og bolde i kiosken. Hoppepuden kan med fordel erstattes med en skøjtebane, hvor der om vinteren kan udlejes skøjter og købes kakao. Om sommeren når isen smelter kan der opsættes 3-4 vandspredere, der kan skabe glæde om sommeren for de små børnefamilier.

 
Der skal væres offentlig adgang til skøjtebane og soppebassin
Ikke mindst skal de gamle forlystelser renoveres. Især har radiobilhuset og karrusellen en så fin historie, at de skal væres stedets hovedattraktion for turister og historieinteresseret. Foreningen for Damhus Tivolis bevarelse har allerede fået lovning på at disse to attraktioner restaureres og føres tilbage til deres oprindelige udseende, uden omkostninger. Karrusellen har oprindeligt en top, som desværre blæste af i en storm, men toppen er på Damhus Tivolis grund og kan godt sætte på igen.

De bevaringsværdige seværdigheder istandsættes til glæde for borgere, turister og historieinteresserede
Dueslaget som før 2008 har været med til at genere Damhus Tivolis overskud skal selvfølgelig genåbne. Det kunne være ønskeligt at genskabe de fine blomsterdekorationer i de indvendige lokaler og prøve at fører Dueslaget tilbage til det oprindelige udseende.
Legepladsen er på nuværende tidspunkt farlig og tårnet. Rødovre kommune har 3 offentlige legepladser, det er meget lidt i forhold til, hvor mange børnefamilier som vælger at flytte til Rødovre. En rigtig stor legeborg ville sagtens kunne tiltrække en masse familier til tivoliet.
 
Den faldefærdige og farlige legeplads udskiftes med ny, moderne og sikker legeplads.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar