fredag den 11. oktober 2013

Ny tivoliejer vil forpagte Damhus Tivoli



Borgmesteren og støtter har længe brugt argumentet, at tiden er løbet fra Damhus Tivoli, derfor mener han, at Rødovre er bedre tjent med et højhus?

Offer for boligspekulation
Sagen er blot at stedet er offer for boligspekulation. En af ejerne Niels Lorenzen som har titlen bankdirektør, og er bosiddende i Malmø og i Spanien, har en lang erfaring med boligspekulation og forretningsførelse. Endvidere er Damhus Tivoli a/s, Damhus kroen a/s og Damhus Holding fedtet godt ind i hinanden, så det er svært at gennemskue, hvordan ejerforholdene egentligt ser ud.
Når man tager et kik i regnskaberne, er det tydeligt at Damhus Tivoli i mange år generede et overskud helt frem til 2009. I 2009 valgte ejerne at tredoble forpagterafgiften således at Dueslaget erklæres konkurs, og dette stunt betød, at dækningsbidraget i 2009 faldt fra 10.6 mio. til 6,5 mio., og Damhus Tivoli gik ud med et underskud i 2009 på -300.000 kr.
Når man kender ejernes boligspekulationer, så er det indlysende, hvorfor ejerne i 2009 lukkede Dueslaget og efterfølgende drev Damhus Tivoli så dårligt at regnskabet gik i minus. Endvidere ansatte ejerne en daglig leder, som ikke overholdte funktionærloven og Damhus Tivoli A/S har været involveret i en stor erstatningssag.
Samtidig giver det mening at Dot, Tommy og Niels også i 2008 købte Damhus Kroen som en økonomisk ruin, og straks derefter stoppede driften af stedet. Ejerne havde ikke på noget tidspunkt intentioner om at vende Damhus Kroen til en succes.
Når man kender Damhus Tivolis historie, planerne om højhuset, og når man gennemlæser regnskaberne, så er det indlysende at Damhus Tivoli bevidst er kørt i sænk og at Damhus Kroen ikke er erhvervet, fordi ejerne havde en drøm om at drive kroen eller tivoli.

NY forpagter og ejer melder sig på banen
Men Damhus Tivoli er i sig selv bæredygtigt. Det er der flere som har indset. En ny tivoliejer (redaktionen er bekendt med navnet) har nu meldt sig ind i kampen. Han ønsker at drive Damhus Tivoli på ny. Han ønsker at forny stedet i samarbejde med kommunens borgere og øvrig interesserede. Han ønsker at skabe et offentlig frirum i disse skønne omgivelser. Desuden har foreningen for Damhus Tivolis bevarelse kontakt med en potentiel køber (fond) af grunden.

Kære Borgmester og Rødovre Kommune
Det må glæde jer, at Damhus Tivoli nu kan istandsættes, fornyes og drives på ny, som et offentligt frirum i byen til gavn for alle borgere. Foreningen for Damhus Tivolis bevarelse  har I begge høringssvar til kommunen vedlagt forslag gående på skøjtebaner, boder, offentlige grillpladser, børnerestauranter og kro have. Det kan nu blive en realitet.
Ejerne købte en erhvervsgrund med klausuler om tivoli drift. Så kære kommune selvom ejerne er kendte mennesker skal de vel ikke forfordeles. Bland jer uden om, og lad ejerne sælge grunden igen på ejendomsmarkedet præcis ligesom andre almindelige mennesker.
Med venlig hilsen
Foreningen for Damhus Tivolis Bevarelse

Jette Louise Skovgaard Larsen (Kandidat til Rødovres kommunalbestyrelse for liste C)
Frits Degner (Kandidat for Frederiksberg Borgerliste liste L)



2 kommentarer:

  1. Chassis Arcade er interesseret i at drive en ægte aktiv arkade sektion med pinball og arkade maskiner (ikke enarmede). Afkastet er lille, men meningsfuldt for os. Det hører sig til en familie Tivoli at man kan spille lidt pac man for en lille mønt synes vi. Dog ved vi ikke hvem vi bør kontakte. Www.chassisarcade dk

    SvarSlet
  2. :) super - Det lyder fantastisk fedt .)
    Jeg vender lige tilbage senere.

    SvarSlet